Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

Bokhyllor med litteratur i SGI:s bibliotek med en korridor i mitten. Foto: Elin Sjöstedt, SGI

Databasen SGI-Line

Litteraturdatabasen SGI-Line innehåller hänvisningar till internationell geoteknisk och miljögeoteknisk litteratur, publicerad från 1976 och framåt. Även äldre speciellt intressant litteratur finns samlad i databasen.

Obs!
Vi har problem med beställning av litteratur från SGI-Line genom beställningsformuläret. Skicka ett e-postmeddelande till info@sgi.se så kontaktar vi dig om den litteratur du vill beställa.

Antalet hänvisningar till publikationer är idag cirka 85 000. De flesta originaldokumenten finns i vårt bibliotek i form av böcker, artiklar i tidskrifter och konferenshandlingar, rapporter, handledningar, avhandlingar med mera. Andelen hänvisningar med länkar till elektroniska dokument i fulltext ökar hela tiden.

Indexering och klassificering

Referenserna i SGI-Line beskrivs med både nyckelord på engelska och klassifikationskoder. 800 geotekniska nyckelord används för att beskriva innehållet i dokumenten. För klassificering används ett internationellt geotekniskt klassifikationssystem, IGC.

Språk

Av dokumenten är 76 % skrivna på engelska, 14 % på svenska, tyska och franska svarar för 4 respektive 3 % och övriga språk 4 %.

Ämnen i SGI-Line

  • Grundläggning och förstärkning
  • Analys av jord- och bergmekaniska problem
  • Egenskaper hos jord och berg
  • Miljögeoteknik
  • Fältundersökningar
  • Geologiska aspekter
  • Byggnadsmaterial, Energiaspekter, med mera

Har du frågor om innehåll och sökmöjligheter? Kontakta oss gärna. Vi kan hjälpa till med litteratursökningar inom våra områden.

 
Senast uppdaterad/granskad: 2022-09-16
Hjälpte informationen dig?