Vi använder kakor (cookies) för att göra din upplevelse av vår webbplats så bra som möjligt. Om du väljer att godkänna eller att surfa vidare på vår webbplats innebär det att du samtycker till att vi använder kakor. Mer information om kakor

SGI i media

Här kan läsa om vad som skrivs om oss i medier.

Nyheter

 1. 15 september 2021

  Nya rekommendationer om hur båtbottenfärgen bör saneras

  Bakom rekommendationen står förutom Transportstyrelsen även Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten, miljöförvaltningen i Stockholms stad och Statens geotekniska institut.

 2. 11 september 2021

  Miljontillskott till kommuners klimatanpassning

  Anslaget, som från och med nästa år blir permanent, går till MSB, SMHI, Sveriges geologiska institut (SGI) och länsstyrelserna och syftar till att bistå kommunerna i framtidsplanering.

 3. 9 september 2021

  Klimatstrategin: Vill bygga mur längs Nissan för 400 miljoner

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Statens geotekniska institut, SGI, ser Skåne- och Hallandskusten som ett riskområde för översvämningar och placerar området näst högst på en fyrgradig skala.

 4. 21 augusti 2021

  Skyfallet i Gävle en väckarklocka – för alla

  Källa: Chalmers tekniska högskola, Svenskt vatten, Statens geotekniska institut (SGI)

 5. 19 augusti 2021

  MP föreslår kraftigt ökat stöd till klimatanpassning

  Nyligen presenterade MSB och SGI, Statens geotekniska institut, en rapport där de listade de tio största riskområdena i Sverige när det gäller ras, skred, erosion och översvämning.

 6. 10 augusti 2021

  Forskaren förklarar: Därför blir sopberget ett problem i framtiden

  Källa: Naturvårdsverket och Statens geotekniska institut

 7. 3 augusti 2021

  Oklart var järnvägen riskerar att drabbas av översvämning

  Strax före sommaren presenterade Statens geotekniska institut (SGI) en kartläggning av de områden i Sverige där riskerna för ras, skred, erosion och översvämning är som störst.

 8. 27 juli 2021

  Nu kommer regnet – det här är bra att veta

  Torka och sjunkande vattennivåer kan öka risken för jordskred och -ras, enligt Statens geotekniska institut.

 9. 27 juli 2021

  Fastighetsägare måste skydda fastigheten mot översvämning - Dagens PS

  Boverket har uppdraget att samordna Sveriges nationella klimatanpassningsarbete för den byggda miljön, i arbetet ingår också Sveriges geotekniska institut, SGI, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, och länsstyrelsen.

 10. 26 juli 2021

  Byggnader kollapsar av klimatkatastrofen – så rustar Sverige ­­

  I en rapport som Statens geotekniska institut, SGI, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gav ut tidigare i år konstateras att ras, skred, erosion och översvämningar kommer öka på grund av klimatkrisen.

 11. 25 juli 2021

  Falun pekas ut som riskområde för översvämning - "Inte en fråga om det kommer, utan när och var det inträffar"

  Den första juni i år presenterades därtill tio riskområden med "komplexa klimatrelaterade hot" i en rapport till regeringen från Statens geotekniska institut och MSB.

 12. 20 juli 2021

  MSB om hur boende i riskområden kan agera kring översvämningar

  Frågan om Sveriges beredskap för att tackla liknande situationer har väckts och i en nyligen släppt rapport identifieras tio riskområden av MSB och SGI. Som boende i någon av riskområdena bör man inte vara orolig, men ta reda på fakta, enligt Leif Sandahl, som är brandingenjör på MSB.

 13. 18 juli 2021

  Högt vatten!!

  Västkusten–Göta älvdalen Mälardalen–Stockholm Skåne–Hallandskusten Mellersta norrlandskusten Norra Vänerområdet Blekinge–Kalmarkusten Södra Vätternområdet Östgöta–Sörmland Mellersta Dalälven Jämtlandsfjällen Källa: Statens geotekniska institut (SGI) och MSB

 14. 17 juli 2021

  MSB: Mälardalen är ett riskområde för översvämning

  Nyligen släppte Statens geotekniska institut (SGI) och MSB en rapport som pekar ut tio områden i Sverige med "komplexa klimatrelaterade hot.

 15. 17 juli 2021

  SMHI: Sverige måste rusta för översvämningar

  MSB och Statens geologiska institut har pekat ut de tio områden i Sverige där riskerna för översvämning, ras, skred och erosion är som störst:

 16. 17 juli 2021

  Så är Sverige rustat för översvämningar – tio riskområden pekas ut

  Nyligen släppte Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Statens geologiska institut en rapport där de pekar ut de tio områden i Sverige där riskerna för översvämning, ras, skred och erosion är som störst (se faktaruta).

 17. 16 juli 2021

  Här är det risk för översvämning och erosion

  I början av sommaren pekade Statens geotekniska institut, SGI, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut tio områden i Sverige som är i riskzonen för översvämningar och erosion.

 18. 20 juni 2021

  Skredrisk stoppar över 100 bostäder i Ljungsbro

  SGI (Statens geotekniska institut) har pekat ut Motala ström mellan Berg och Borensberg som ett område med hög risk för jordskred, något vi berättat om i en tidigare artikel.

 19. 18 juni 2021

  Nya undersökningar ska ge svar om Estonia

  Det finns risk för nya skred, uppger Statens geotekniska institut (SGI) vid presskonferensen.

 20. 18 juni 2021

  Pressträff om sommarens dykningar vid Estonia

  Även Statens geotekniska institut medverkar på pressträffen.

Senast uppdaterad/granskad: 2021-08-24
Hjälpte informationen dig?